Den negative utviklingen pga blogging.

Er blogging med på å skade selvbildene til barna våre. 

De blir mer materalistiske og de blir mer utseende besvisste. Har man ikke det materalistiske i orden og er man ikke pen nok så er man ikke like mye verdt. Hvis ikke så hadde man vel hadde mange treff på bloggen sin?

Er dette bare tanker eller er det realiteten?

Blogging er blitt et medie som mange barn og unge følger med på. Spesiellt jentene.  De blir påvirket av det som skjer i livene til andre jenter, både jevngamle og også eldre.

Når man tusler gjennom den bloggverden som ungene våre rusler rundt i, så ser man at de bloggene som viser det perfekte liv, og hvor man har dyre ting er de bloggene som får mest treff.

I flere år var jeg fan av http://www.linniiie.com/ fordi hun var sarkastisk og et pusterom i en rosa blogghverdag, uten at man måtte inn på politiske eller overseriøse blogger, hvor bloggeieren har brukt 3 måneder på ett innlegg for å ha nok undersøkelser å hefte meningen sin til.

Men nå synes jeg det er greit at hun har bestemt seg for å slutte å blogge. Jenta har det jo ikke bra med seg selv, og sarkasmen har gått over til å være et rop om hjelp i mine øyne.

I dag kom jeg over en ny sarkastisk blogger som fikk meg til å smile og som jeg vil følge fremover.

Her kan dere se spørsmålsrunde 2 fra henne som ganske så greit viser hvordan mange av disse unge bloggerne er.

 

For når dere har sett denne videoen kommer det opp forslag til andre spørsmålsrunder 2 videroer på Youtube. Jeg får så vondt av noen av disse jentene som bruker så mye tid på bloggingen uten at det gir den responsen de håper på.

Hva tenker de når de ikke får den responsen de håper på? Tenker de at de ikke er pene nok? Ikke har fine nok ting? For de som får masse respons er jo pene og har fine ting!

Jeg frykter at mange jenter vil miste verdien i seg selv fordi de sikter etter noe som ikke var forutbestemt for dem. Det at man kommer fra en familie som jobber og sliter for å få ting til å gå rundt er noe man skal være stolt over, men så lenge det ikke gir materalistiske gode og vi lever i en materalistisk verden så blir den harde jobbingen oversett. Desverre.

Det er enkelte ting jenter på 10-13 år ikke tenker over når de leser blogger hvor bloggeren har masse dyre klær, drar til frisøren for å fikse håret, spiser på dyre restauranter osv. Ganske mange av disse jentene kommer fra familier som har god råd. Eller for å si det sånn er rike. De har vokst opp med gullkort i lommeboka og har muligheter som ikke alle jenter har.  Hvis de da ikke er superstjerner.

 

Vi ser det vi ønsker å se, ut i fra hovedfokuset i samfunnet, og noen ganger kan det være greit å sette ting i litt perspektiv.

Derfor synes jeg også det er viktig at ungene jenter forstår HVORFOR enkelte bloggere har dyrere ting og gjør andre ting enn det de kan. At ikke det betyr at de er bedre mennesker eller har det bedre inni seg fordi de har det materalistiske mange ønsker seg.

Hvem har ansvaret?

Nå er det slik at alle kan blogge, men det er ikke alle som har godt av å blogge, fordi de ikke vil få det ut av bloggingen som de håper på. Hvem sitt ansvar er dette om det ikke er foreldrenes, og hva skal foreldrene gjør?

Vi skal alle gå for våre drømmer, og alle kan få det livet de ønsker seg, men det er viktig å være realistisk, ha delmål, skaffe seg en utdannelse og virkelig jobbe hardt.

Vi må virkelig passe oss og passe på hvilke holdninger vi gir til ungene våre via det vi lever og de de lever.  Blogging kan være nyttig og morsomt, men det kan fort bli selvskadende og tidsoppslukende.

Er det greit at ungen våre prøve å se ut som voksne?

http://www.facebook.com/pages/Eden-Wood/133962794274

Vi nordmenn har alltid synes slike ting er en uting. At barn skal pyntes opp og dolles med. Men vi lar våre barn gjøre det samme nå uten av vi setter ned foten! Dette skjer ikke lenger i USA det skjer her hjemme hos oss.

Kollage laget av tilfeldig blogger med dagens outfit, hvor bloggeren er 13 år.

Skal vi voksne slutte å bry oss om hvordan vi ser ut og slutte å blogge om moter og trender fordi ungene prøver å bli voksne før sin tid? Nei det synes jeg ikke. Det å være stolt over seg selv handler om en helhet og vi skal få lov til å vise oss frem hvis vi føler for det.

Men samtalene med ungene er viktige. Forståelsen for hvordan helheten er og at ikke bare utseende og ting er det som betyr noe.

Dette er ekte lykke:

Ingenting gir bedre lykkefølelse enn opplevelser som deles med gode venner.

Min bloggtid er snart over.

Noen ganger kan man tenke gjennom om bloggingen er verdt det. Er det verdt å bruke tiden man bruker på noe som kanskje ikke gir den responsen man er ute etter? Eller når man har fortalt det man vil fortelle er det da noe vitst å fortsette.   Jeg har bestemt meg for at når jeg er ferdig med sommerferien og har fått kroppen jeg ønsker meg og har vært på Cruise så er det over. Jeg føler jeg har delt det jeg har å dele og meningene mine har blitt hørt. Jeg er ikke intressert i å bli en hverdagsblogg og det er den i ferd med å bli fordi jeg ikke har så mye mer å engasjere meg i.

Det er nye prosjekter som trenger min tid, og som jeg heller vi prioritere fremfor å vise meg frem og skrive om hva jeg driver med. Jeg har fått livet i gave og jeg føler at jeg har ett ansvar om å bruke den verdifulle tiden jeg har fått på best mulig måte.

Jeg har delt nok, jeg har vist endringer og påvirket der jeg ville påvirke. Nå vil jeg ha mer tid til å leve det livet jeg begynner å bli så glad i :)

 

Kommenter via Facebook profilen din:
Posted in Ane om Oppdragelse.

14 Comments

 1. Sukk…jeg skjønner hva du mener, og hva du vil frem til…men du vil bli savnet som blogger, det håper jeg du vet :)
  Og hva mener du med slik egoistisk tankegang? Hvordan skal vi da få følge med på hva du foretar deg, og hva som skjer hos deg? ;)
  Nei, nå gikk uken min rett vest (for å si det pent!)….

  • Du kan følge Ane Sin Plass på Facebook silly, eller du kan logge deg på Instagram og følge meg der: anehagendotcom :)

   På Ane Sin Plass vil jeg poste linker til blogger jeg synes har noe fornuftig å si og dele bilder og opplevelser jeg har i hverdagen for de som er nysgjerrige på det :)

   • Æ’kke på fjøsboka, så det så……
    Instagram?? veldig så avansert du trodde jeg skulle være, da…..
    Nei, får nok bli en busksnikekikkestalker, tror jeg :)

    • Regner da med at du har android eller iphone som alle andre ;) Da er det bare å laste ned Instagram å følge som bare det.. :P

     • Hø, sitter her med et slagvåpen av en Nokia….som hverken er android eller noesomhelst annet :)
      Må tenke lenge og nøye på dette….

 2. Det har iallefall vært fint å følge deg! Du har vært inspirerende og kommet med mange fine tanker.
  Det er dumt å blogge bare for å blogge, jeg blogger når jeg har noe jeg vil si, når jeg har noe på hjertet og jeg blogger fordi jeg får mange fine tilbakemeldinger. Men det har og vært perioder der jeg ikke har postet noe på en stund, det går i bølger.
  Jeg håper du vil kose deg masse fremover også: Respekterer at du vil slutte, men heldigvis trenger man ikke å blogge så ofte hvis man ikke vil. Vil du dele noe innimellom, vil jeg gjerne lese:)
  Ha en fin dag!

  • Jeg har også blogget på samme måte som deg, og nå føler jeg at jeg har tømt meg ferdig. De tingene som engasjerer meg har jeg allerede skrevet om. Så da er det bedre å heller lage en bloggside hvor gamle innlegg fremheves slik at de som søker kan lese det de søkte etter, og så kan jeg konsentrere meg om andre ting uten å føle at jeg må oppdatere for lesernes skyld.

   Jeg ser jo selv det at hvis jeg blogger en gang i blant så er det ingen som leser de viktige tingene jeg føler at jeg deler, mens hvis jeg blogger flere ganger om dagen så er de der når jeg har noe viktig å si :) Å snakke til seg selv er ikke morsomt, og jeg har ikke tid til å skrive flere ganger om dagen for å ha noen å si noe til når jeg har noe viktig å hjertet. :)

  • Jeg slutter ja. Det betyr ikke at jeg slutter å engasjere meg. :) Jeg har bare ikke tid til dette lenger fordi det er andre prosjekter som nå står for tur. Og så som jeg skriver i blogginnlegget om slutten så har jeg vel skrevet det meste som går ann å skrive på disse årene.

   Jeg vil prøve å lage bloggen til en nettside med motivasjon, sannhet og tilbakeblikk slik at man ved å gå inn her vil kunne finne de mest debatterte innleggene mine og annet veldig enkelt. Men jeg har ikke tid til å være redaktør her inn og skrive flere innlegg om dagen for å opprettholde skalaen på 5-600 visninger om dagen.

   Det føles veldig rett å gjøre det, når livsendringen går mot slutten og nye prosjekter vokser til :)

 3. Dette var et veldig godt og nært innlegg!

  Om blogging: Det skulle vært 15-års grense for blogging. Dette mener jeg fordi barn under denne alderen ikke har modenheten til å skjønne konsekvensene av det de legger ut på nett, eller hvordan det kan påvirke dem. Det er mye bedre å skrive dagbok og la den forbli privat. Når en er ferdig med ungdomsskolen har en blitt tryggere på seg selv og har litt bedre utviklet vurderingsevne. En er ikke så sårbar som en er i 13-15 årsalderen.

  Det er en tid for alt og når du føler du er ferdig med blogging slik du har blogget til nå, da er du klar til å gå videre. Jeg ønsker deg lykke til med nye prosjekter! Du har mye erfaring å bygge på som helt sikkert kommer deg til gode i det nye du skal gjøre.

  Jeg synes likevel det høres rart ut at du sier du har formidlet alt du ville, for synspunktene og engasjementet ditt vokser vel med deg? Jeg skjønner ikke at du kan være tom for ting å formidle?

  Kanskje det du har vært opptatt av i denne bloggen blir formidlet i andre kanaler, andre steder å vokse. Eller kanskje blir det en ny start i en ny blogg. Tiden vil vise.

  Jeg håper du fortsetter å stikke innom meg og legger igjen litt av engasjementet ditt hos meg i blant!

  • Jeg er helt enig at det burde vært 15 års aldersgrense. Eller til og med 16 som jo er den seksuelle lavalderen i landet vårt. Jeg synes det er sjokkerende at foreldre ikke setter ned foten og lar barn være barn.

   Når det kommer til bloggingen er det som jeg nevner i avsluttningsinlegget mitt, at jeg vil fortsette som skribent og dele meningene mine og engasjementet mitt, men via andre medier enn bloggen min.

   Jeg blir også redaktør for en annen blogg, som ikke har noe med meg som person å gjøre, eller mine personlige meninger, og det skal bli deilig.

   Tiden er inne for å ta Ane biten ut av bloggverdenen og gi tiden til andre ting. Selvfølgelig blir det å titte innom dere en del av det tidsbruket. Dere blir ikke kvitt meg så lett :)

 4. Hadde vært fint om du la igjen en kommentar hos meg når du kan fortelle hvilken blogg du skal ha redaktøransvar for, om du bare skriver om det her kan det være at jeg ikke får det med meg.

 5. Thanks a lot for this awesome blog post. There is just a lot I have learned from it. The pictures are awesome too.

Leave a Reply

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>