Ærlighet varer lengst. Alltid.

Er det en ting jeg er stolt av med meg selv, så er det at jeg alltid er ærlig. Utenom til meg selv. Men det er en helt annen bloggpost!

Jeg er ærlig om hva jeg føler, hva jeg tenker og hva jeg gjør. Grunnen til at jeg er ærlig mot andre, er er at jeg alltid skal ha muligheten til å stå for det jeg gjør og sier uten at det skal brukes i mot meg. Mange har et behov for å klandre andre når noe ikke går helt etter planen, fremfor å se litt på seg selv og hva de selv har sagt og gjort og ment om situasjonen. Dette gjelder både når det kommer til forhold, prosjekter i jobbsamenheng, venner osv.

Spesiellt når det kommer til nye bekjentskaper eller når man dater synes jeg ærlighet er noe av det viktigste. Hvis man ikke er seg selv og viser hvem man er hva er ellers vitsen?

Jeg har tidligere skrevet om nettdating og dette med ærlighet, (hvem er DU på nettet, er du deg selv?) og jeg føler at jeg ikke kan gjennta meg selv nok ganger når det kommer til dette. Det er så mange der ute som prøver å utgi seg for noe de ikke er, eller tilpasse seg en annen sine ønsker for å bli elsket.

Poenget når man leter etter noen å dele livet med, må jo være å treffe en person som liker en akkuratt slik som en er?

Hvis du er ute etter å treffe en å dele livet med så er det mitt første og viktigste råd:

Vær deg selv, stå for den du er og finn noen som er ute etter de samme tingene som deg.

Aksepter at ting ikke går som du håper, og ikke hold fast ved en person bare fordi du har så veldig lyst til at det skal klaffe. Vær ærlig med deg selv hele tiden og lytt til det den andre sier.

 

Klaffer det ikke så er det viktig at du har vært ærlig om hva du føler underveis.

Hvis noen i ettertid er bitter og prøver å “ta” deg på at du er falsk eller uærlig, så vet du at det ikke stemmer, og den følelsen er faktisk veldig veldig god. Ingenting er verre enn å late som om man har følelser man ikke har og føre noen bak lyset.

Man kan ikke alltid gi mennesker det de ønsker.

Det gjelder både i vennskap, kjærlighet eller når det kommer til barna. Noen ganger vil man gjøre ting som sårer andre mennesker, selv om man prøver å unngå det.

 

Er du ærlig mot andre om hvem du er? Og er du ærlig mot deg selv?

 

 

 

 

Kommenter via Facebook profilen din:
Posted in Ane om Dating.

12 Comments

  • Simone Kristiansen Det handler om åpenheten til andre, på tross av de følelsene man har for seg selv.

   Jeg kan ikke vite hva jeg føler for en person, når jeg ikke klarer å være ærlig med meg selv om hvordan jeg har det. Men ved å fortelle han akkirtt det så er jeg jo ærlig med han. See?

 1. Man prøver vel så godt man kan å være ærlig, men vi mennesker har dessverre skyggesider som kommer frem en gang i blant.
  Det fører til litt uærlighet, både i forhold, og utenom forhold….
  Vi har vel alle følt dette på kroppen…både vært uærlige, og blitt utsatt for uærlighet.

  • Men hvorfor er det så vanskelig å være ærlig for enkelte? Er det det at vi er redd for konsekvensene?

   • Redd for konsekvenser er en ting, men spesielt på nett har man mulighet for å utgi seg for noe man ikke er, og dermed komme nærmere innpå andre, enn man ellers ville gjordt.
    I tillegg kan man være ganske intime, og bli veldig godt kjent, selv om man er i et forhold fra før…men da snakker vi vel mer utroskap, og et eget innlegg? :)
    Men igjen, man vil gjerne fremstille seg selv i et bedre lys, og femstå som mer attråverdig for en mulig partner.
    Da er det lett å ty til hvite løgner, og andre typer uærlighet. Tror jeg.

    • Du treffer virkelig spikeren på hodet nå Anonym.

     Og det du sier med utroskap er en av de settingene hvor uærligheten sårer mest. Det at man er ærlig om hva man føler for en person som ikke er partneren, mens man til partneren er uærlig. Blir matt når jeg tenker på hvor mange som holder på slikt. Om det er via nettet eller i virkeligheten betyr ingenting for meg i allefall. Det å fortelle sine innerste tanker til noen andre enn partneren, er verre enn sex i mine øyne.

     • Ikke sant??
      Men du sier at det å dele tanker er verre enn sex….personlig klarer jeg ikke helt å se det ene som verre enn det andre.
      Det å dele noe intimt med andre, uansett hva det er, er ille.
      Om det er på nett, eller IRL gjør egentlig ingen forskjell, så lenge man er uærlig med noen om det man gjør, eller den man fremstår som.
      Det er nok mer nå, enn noengang før, pga alle mulighetene som nettet skaper. Man oppretter kontakter der, som man kan utvide til det virkelige liv….så ja, det er nok mer utbredt enn vi liker.
      Dette har vel på mange måter blitt en del av vår tids virkelighet, tror jeg.
      På godt og vondt.

      • Begge deler er for meg utroskap, men jeg tror jeg kanskje kunne tilgitt sex, men aldri følelser, hvis du forstår? Nei, når jeg tenker meg om tror ikke jeg kunne tilgitt noen av delene. Vil fortsatt beholde den troen i meg at er man med den rette så har man ikke behov for å gå utenfor forholder, hverken for sex eller samtaler. Jepp. Velger å tro det. Please ikke overbevis meg til noe annet.. hehe

 2. Ja, begge deler er utroskap, men jeg skiller ikke den ene fra den andre. Der er vi helt enige :)
  For min egen del, er jeg nok ikke like bastant på dette som du er…tilgivelse kan være vanskelig og tøft, men i enkelte tilfeller er alternativet verre….

  Hmmm, hva i all verden skulle nå jeg overbevist deg om noe annet for? Du skal da få beholde troen på det gode i mennesket, så kan jeg være den kyniske realisten som forventer at ting kan skjære seg ;)
  At du ikke ville tilgitt sex utenom et forhold, skal ikke jeg si noe på….og slett ikke forsøke å overbevise deg om hvorfor det kunne vært riktig ;9 hehe

 3. en god tanke Ane, følger deg på den. jeg selv opplever meg selv desverre flere ganger ikke være ærlig mot andre, fordi jeg ikke er tro mot meg selv. tør ikke si meninga mi there hvor jeg skulle gjort det, bl.a… men når du forteller den andre personen at du ikke vet hva du føler for den andre, så er det jo akkurat slik du opplever det, og the er du vel ærlig mot deg selv?

  • Nettopp :) Det å tørre å være ærlig, spesiellt mot seg selv er en enorm prosess. Jeg må liksom tvinge meg selv til å kjenne etter hvordan jeg egentlig har det og ikke minst hva jeg egentlig føler. Museskritt.. :)

Leave a Reply

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>