Slutt og syt. Delta!

Jeg sitter å ser på resultatene fra valget som ruller over TV skjermen. Resultatene er som jeg trudde og håpet, det eneste som skuffer er velgdeltagelsen. Den skuffer meg hver gang vi har valg i landet vårt. Hvorfor er det så mange som velger å ikke delta når de har muligheten? Hvorfor er det så mange som ikke bryr seg? Jeg har gjort min plikt. Jeg har deltatt i valget. Jeg har gitt min stemme. Jeg kan derfor mene noe også de neste 4 årene.

Mange glemmer at det å stemme faktisk betyr at man gir sin mening om hva man ønsker at samfunnet man lever i skal bestå av. Ikke alle kan rope i munnen på hverandre, men vi gir stemmen vi har til de som representerer det vi står for, slik at deres stemme blir høyere i debatter og representerer enda flere av oss.

For vi er flinke til å bruke stemmen vår når det er snakk om syting. Vi er raske med å rekke opp hånda hvis vi har noe å klage på og det er politikerne som får skylden. De gjør ikke noe. De er bare fulle av ord men lite handling. Men hva gjør vi selv? Handler vi når vi har muligheten? Bruker vi den muligheten vi har til å påvirke hvilke saker som skal være viktige? Hva som skal bli gjort og prioritert de neste 4 årene i den kommunen vi bor i?

Vi klager og syter, men å ta bena fatt for å stemme ved valget, det gjør vi ikke. Vi forventer altså at ting skal være slik vi ønsker at det skal være, men vi forteller ingen hva vi ønsker når det virkelig betyr noe!

Jeg er kjempe nysgjerrig på hvordan valgdeltagelsen har vært i de 10 kommunene som ved dette valget kunne stemme via nettet. Har det vist seg at vi bare er late? At vi ved å forenkle måten å stemme på vil delta?

Jeg tror det er mye latskap som er årsaken til at det er under 60% av de som kan stemme som virkelig gjør det. Sofasliterne som ikke bare velger sofaen under valgdagen men også resten av året. De giddalause. De som ikke gidder engasjere seg i politikken fordi de mener ingenting blir gjort uansett. De som bare engasjerer seg hvis de kan klage på noe andre har gjort, mens de legger skylappene på når det kommer til sitt eget liv og sine egne gjøremål.

Hvor ble det av 22.07.11 effekten??

Vi trudde dette skulle bli det beste valget noensinne, med tanke på valgdetagelse, men det ble det ikke. Jeg lurer på om kanskje de som vanligvis drar seg opp av sofaen for å stemme Frp i år holdt seg hjemme. At Frp sine tabber dette året har gjort at de bare gav opp, og dermed ble valgdeltagelsen like dårlig selv om noen nye valgte å gjøre plikten sin for første gang.

Jeg gleder meg til å se statistikker over valgdeltagelse rundt om i landet vårt, bassert å alder. Jeg krysser fingrene for at ungdommene har fått et lite lys tennt og dermed deltatt mer enn de vanligvis pleier. For det er de som er viktige for meg at engasjerer seg. Det er jo de som skal styre landet vår om noen år.

For meg er det viktig å delta, selv om jeg ikke føler noen gjør noe jeg skulle ønsket at ble gjort. Det er viktig å delta fordi da kan jeg si min mening videre og vite at jeg har gjort det jeg kan for at min stemme er representert under debatter og diskusjoner.

For jeg kan klage og diskutere og engasjere meg i politiske saker året gjennom, og det hadde vært pinlig om jeg ikke hadde stemt ved valget, når jeg har så mange meninger om de som er blitt stemt frem.

Har du deltatt i år? Eller gir du blaffen?

Kommenter via Facebook profilen din:
Posted in Ukatergorisert and tagged , , , , , , .

2 Comments

  1. Deltar gjør jeg. Syter og bitcher som et helvete gjør jeg og. ……men suttingen har jeg sluttet med. ;)

Leave a Reply

Or

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>